Ласкаво просимо на наш сайт Вхід

Рада адвокатів міста Києва
Кваліфікаційно-дисциплінарна
комісія адвокатури міста Києва
Центр стажування та підвищення
кваліфікації адвокатів

Cтан сучасної української адвокатури напередодні введення адвокатської монополії

Київ. 2 серпня. УНІАН. Спільнота адвокатів Києва заявляє про спробу Національної асоціації адвокатів України (НААУ) перешкодити їхній професійній діяльності.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявила голова Ради адвокатів міста Києва Інна Рафальська.

«Ситуація, яка певним чином дезорієнтує і суспільство, і адвокатів України, інспірована, як не дивно, професійною нашою організацією, керівництвом нашої організації - Національною асоціацією адвокатів України, щодо розповсюдження інформації про відсутність статусу органів адвокатського самоврядування міста Києва», - сказала вона.

«Я хочу зазначити, що ці органи (адвокатського самоврядування столиці), а ми були учасниками розробки законопроекту 2012 року, на підставі якого ці органи були створені, ще починаючи з 2009 року пропагували ідею створення адвокатського самоврядування з метою захисту прав адвокатів і, відповідно, були одними з перших, хто в Україні створив органи адвокатського самоврядування, відповідно до діючого закону про адвокатуру та адвокатську діяльність», - додала Рафальська.

Як зазначає голова Ради адвокатів міста Києва, НААУ «вирішила вбити найбільшу адвокатську організацію в Україні, і тільки тому, що ми намагаємося примусити нашу національну організацію ефективно працювати».

За словами членів Ради адвокатів міста Києва, 11 червня 2016 року Рада адвокатів України (РАУ) після начебто проведеної перевірки спеціальної комісії РАУ, умисно викривляючи факти та замовчуючи про надання офіційних документів, свавільно вирішила втрутитися в повноваження та компетенцію адвокатів регіону та змінити на власний розсуд та для власної користі особовий склад органів адвокатського самоврядування.

На думку членів адвокатської спільноти Києва, НААУ має на меті призначити на посади в органах адвокатського самоврядування Києва підконтрольних асоціації осіб для здійснення тиску на адвокатів Києва перед звітно-виборчим з’їздом НААУ.

На переконання членів адвокатської спільноти столиці, прийняті 11 червня 2016 року рішення суперечать ст.ст.45,47,55, перехідним положенням закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та не створюють правомірні юридично значущі наслідки.

У свою чергу голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Києва Валентина Рудакова зазначила, що «НААУ створена для захисту усієї спільноти адвокатури, вона має не тільки турбуватися кожним адвокатом, а взагалі покращувати життя і роботу адвокатів. Зараз таке коїться, коли на адвокатську спільноту здійснюють наступ усі правоохоронні органи, зараз адвокатів переслідують за їх професійну діяльність, і тому у цей буремний час НААУ дозволило собі почати неймовірну війну, коли ми маємо допомагати одне одному».

«Наша професійна організація НААУ, яка зробила зараз цей конфлікт, вона протирічить інтересам усіх адвокатів», - резюмувала Рудакова.

Члени адвокатської спільноти Києва зазначають, що «за чотири роки роботи діючого складу керівництва НААУ стан в українській адвокатурі значно погіршився. Гарантовані законом професійні права адвокатів не знаходять належної реалізації та захисту уповноваженою професійною організацією».